Dierfysiotherapie

Fysiotherapie bij dieren is vergelijkbaar met fysiotherapie bij mensen. Een dierenfysiotherapeut heeft expertise in het houdings- en bewegingsapparaat van dieren. De fysiotherapeut heeft veel kennis van onder andere botten, gewrichten, banden, spieren, pezen en zenuwen. Wanneer uw hond mank loopt, minder vrij kan bewegen, moeilijk uit de mand opstaat, het aaien niet meer prettig vindt of minder wil spelen, is dat een situatie waarbij een dierenfysiotherapeut kan helpen.

Katten laten vaak subtielere signalen zien waardoor ze moeite hebben met bewegen. Denk bijvoorbeeld aan meer slapen, minder of strammer bewegen, ergens niet meer op kunnen springen. Hierbij kan fysiotherapie helpen.

 

Consult bij de dierenfysiotherapeut

We beginnen altijd met een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en bewegingsonderzoek bij uw dier. Op basis van de bevindingen wordt er een behandeling opgestart. De behandeling zal vaak bestaan uit massage- en rektechnieken, mobilisaties, oefeningen en adviezen over bewegen. Het doel is om uw dier zijn/haar bewegingsvrijheid terug te geven en weer zo pijnvrij mogelijk te laten bewegen.

 

Wanneer naar de fysiotherapeut?

-       Bij artrose of ouderdomsklachten

-       Revalideren na een orthopedische operatie

-       Rug- en/of halsproblemen

-       Bij gewrichtsafwijkingen, zoals heupdysplasie

-       Letsel aan spieren, pezen, banden of gewrichten

-       Neurologische verschijnselen, uitvalsverschijnselen of verlammingen

-       Spier- en/of zenuwziekten, zoals degeneratieve myelopathie

-       Kreupelheden zonder duidelijke oorzaak

-       Verminderde sportprestaties

-       Voor een preventief onderzoek